Tahukah Anda? Pembaziran Baja Kerana Kecuaian Kita?

 

Pembaziran baja berlaku apabila kita menabur baja tetapi baja tidak dapat diserap oleh akar pokok dan perkara ini adalah sia-sia.Antara sebab-musabab berlakunya pembaziran baja:


.
?1) Kita membaja pada musim hujan lebat sehingga menyebabkan berlaku banjir. Bila banjir, baja yang ditabur akan hanyut dibawa air hujan.???

#Penyelesaian adalah guna baja berbentuk cecair di mana baja Yang mengandungi teknologi Nano smart microb @ bakteria baik Yang ada di dalam baja sawit terbaik GOSAWIT menguraikan zat makanan menjadi satu bentuk Yang lebih mudah diserap oleh akar sepantas dua jam sahaja???????
.


?2) Tanah masam keadaan tanah yang masam menyebabkan baja terkunci didalam tanah dan akar tidak dapat menyerap baja dengan baik..? Cara nak check tanah masam atau tidak, anda boleh gunakan PH Tester.pH tester boleh beli dekat Lazada atau shopee je.?

#Penyelesaianya adalah dengan cara merawat balik tanah, membantu memulih, membetulkan nilai pH tanah dan meningkatkan tahap kesuburan tanah.. Tanah Yang subur dapat dilihat dengan kehadiran cacing Yang banyak.. serta sesuai utk nutralkan tanah semula selepas banjir dan masam.??????